duminică, 17 noiembrie 2019

Filme documentare aflate in colecțiile Secției Multimedia BJV

                                                           CELE 7 MINUNI ALE LUMII

                                                         Pur si simplu cele mai bune                                                                       


        În acest episod , John Romer invită privitorii să investigheye noţiunea de ''7 Minuni '' 'precum și conceptul de '' minune '' în sine. John Romer continuă să cerceteze statuia lui Zeus și Colosul din Rodos. Pentru Zeus , John Romer vizitează Parthenonul și copia sa din Nashville, TN, explicând cum a fosr realizată marea statuie și templul.

         Pe locul unde se află templul lui Zeus din Olimpia, Romer ne vorbește despre modul în care statuia a fost realizată.

         Explorând Colosul , Romer Descoperă bucăți din fundația acestei statui încastrate într-un vechi fort din port.Dar unde s-a aflat cu exactitate  statuia din Rodos? Romer meditează cu privire la această întrebare precum și la imaginea colosului în general.
                                                                    

       Piramida lui Keops: Pe platoul Gizeh se afla cea mai mareata constructie din lume, Marea Piramida, un monument magnific al unei culturi superioare, al unei civilizatii care inca are mii de secrete si mii de lectii sa ne invete. Piramida lui Keops (Khufu) este singura minune a antichitatii care nu necesita descriere sau supozitii, este cea mai veche si totusi singura care inca se inalta falnica deasupra desertului.
A fost construita in 2560 (i.e.n.) de faraonul Keops (Khufu) pentru a-i servi drept mormant. Original avea 146 metri inaltime, o latura de 227 de metri si era compusa din 2.521.000 m cubi de piatra - masuri incredibile pentru o constructie incredibila.
                                                                        

Traditia construirii piramidelor a inceput in Egiptul antic ca o perfectionare a ideii de "mastaba" care insemna o platforma care sa acopere un mormant.
Prima piramida a fost conceputa si construita de marele arhitect "Imhotep" pentru faraonul Djoser, exista si azi si este cunoscuta sub numele de Piramida in Trepte. Nu stim aproape nimic despre modul in care a fost construit acest incredibil monument. Sunt supozitii, insa acestea nu explica acuratetea cu care a fost facut fiecare detaliu.
Acele deschizaturi care privesc spre anumite stele, sarcofagul regelui care se pare ca a fost pus acolo inaintea constructiei.
Oare cum a rezistat atat de multi ani? Aflati totul despre acest colos incredibil in captivantul episod din "Cele 7 minuni ale lumii antice. Pur si simplu cele mai bune"

                                                                   
                                             Vangelis-Conquest of Paradise 

Sursa: Producator-Discovery Channel; Imagini: sites.google.com;hotnights.ro;adevarul.ro; jurnal spiritualeu.eu; YoutubeNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...