duminică, 16 august 2020

Tarja Turunen-solista de muzica rock-17 august 1977-43 ani de la nastere-La multi ani!

                                                                  TAJA TURUNEN

                                                     n. 17 ugust 1977-43 ani de la nastere 

                                                                                 

      Tarja Turunen, pe numele sau intreg Tarja Soile Susanna Turunen Cabuli, s-a nascut pe 17 august 1977 in orasul Kitee din Finlanda.

Tarja Soile Susanna Turunen Cabuli este osoprana lirica, compozitoare și pianista finlandeza care a obținut notorietate pe plan internațional ca solistă a formației demetalsomfonic Nightwish, alături de care a cântat între 1996 și 2005.

  Tarja și-a început cariera muzicală în anul 1996, când a pus alături de instrumentiștii Tuomas Holopainen și Emppu Vuorinen,bazele formației Nightwish. Interpreta a cântat alături de acest grup până în 2005, când a fost demisă prin intermediul unei scrisori deschise.

                                                                                 

 

  Profilul vocal al Tarjei Turunen se încadrează în categoria sopranelor lirice iar intinderea sa vocala măsoară aproximativ trei octave. Glasul său a fost caracterizat drept „puternic și emotiv”, iar Tarja este recunoscută pentru tehnicitatea impresionantă cu care interpretează atât metal, cât și muzică clasică.

   Odată cu încheierea contractului avut cu formația Nghtwish, Tarja Turunen și-a început cariera solo printr-o serie de concerte susținute la finele anului 2005 în Finlanda, Germania, Spania și România.Având în vedere că Tarja se pregătea să înregistreze un nou album alături de Nightwish și nu se aștepta să fie concediată, aparițiile sale publice programate pentru 2006 au fost puține la număr. În iulie Tarja a cântat la „Festivalul de Operă din Savonlinna”.

                                                                                 

                       

   Vocea Tarjei a fost intens apreciată de criticii de specialitate, care au numit-o „puternică și emotivă”totuși, unii editori au fost de părere că glasul său este mult prea tehnic pentru muzica metal,dar și-au încheiat recenziile spunând că Tarja cântă piese rock surprinzător de bine pentru studiile clasice avute.

  Daca ar fi sa schimbe ceva la ea, Tarja ar vrea sa invete sa se streseze mai putin si ar vrea sa aiba mai multa grija de fizicul ei. Insa refuza categoric operatiile estetice!

   Ii place foarte mult mancarea ungureasca, in special gulash-ul.

                                                                                 

                                                             

Daca nu ar fi fost cantareata, Tarja ar fi devenit actrita. Adora spectacolele de teatru, desi recunoaste ca nu a mai fost demult la unul din cauza lipsei de timp.

 A studiat flautul si spune ca acest lucru a ajutat-o sa-si controleze respiratia atunci cand canta.

De cand s-a mutat in Argentina impreuna cu sotul ei a devenit mare fana a fotbalului si a echipei San Lorenzo. Ii place sa mearga pe stadion pentru a urmari reactiile si trairile oamenilor.

Singura eroina pe care a avut-o in copilarie a fost mama ei.

 Unul dintre hobby-urile ei este scuba diving-ul si de aceea isi doreste foarte mult sa viziteze mai mult din Asia si Polinezia deoarece considera ca sunt locurile ideale pentru un impatimit de scuba diving.

  Este o impatimita a serialelor si urmareste in special Dr. House, The Big Band Theory si CSI.

  Ii plac foarte mult limbile straine si daca ar avea mai mult timp la dispozitie, s-ar apuca cat mai repede de studiu. Tarja chiar a inregistrat o melodie in limba rusa impreuna cu formatia „Kipelov”.

  Spune ca cel mai nebunesc lucru pe care l-a facut a fost sa ia in brate un leu.

                                                                             


                                                                           Tarja-I walk alone 


Sursa wikipedia, maximumrock.ro,ro.wikipedia.org,winterstormromania.forum,metalfan.ro,metalhead.ro,Youtube

Material cules si prezentat de Valentin Mateiu Schiopu Sectia Multimedia BJV

                                                                      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...