miercuri, 17 noiembrie 2021

Martin Scorsese- 17 Noiembrie 1942- 79 ani de la naștere.

                                                            MARTIN SCORSESE          

                                                      17 noiembrie 1942-79 ani de la naștere

                                                                                       


          S-a născut la data de 17 noiembrie 1942.De origine italiană, Scorsese este de asemenea și cetățean italian.Este regizor, scriitor, producător și istoric de filme de naționalitate americană, ce a câștigat un premiu al Academiei de Film. Marty, după cum îi spun prietenii, este fondatorul al World Cinema Foundation și cel ce a primit un premiu AFI ca Life Achievement Award pentru contribuțiile sale aduse în domeniul cinematografiei, câștigând și alte premii, de la Globul de Aur și premii BAFTA până la Directors Guild of america. Scorsese este președintele Fundației de Film, o organizație non-profit dedicată arhivării filmelor și îngrijirea acestora.

                                                                               

    Scorsese este considerat de cunoscători unul dintre cei mai semnificativi și puternici regizori de film ai erei sale, creând filme precum Taxi

Driver, Raging Bull și Goodfellas; în toate, colaborând cu actorul Robert de Niro. A primit o diplomă în regizarea filmelor de la Școala de Arte a orașului New York în anul 1969. 

                                                                                 


    S-a născut în New York. Tatăl său, Luciano Charles Scorsese (1913 - 1993) şi mama sa Catherine Scorsese (1912 - 1997) au muncit din greu pentru a-și crește copilul. Când era tânăr, tatăl său îl ducea deseori la cinematografe unde putea să vizioneze filme. la acest stadiu în viața lui a început să realizeze și să își dezvolte pasiunea pe care o avea pentru cinematografie. La acea vârstă era atras în mod special de filmele neo-realiste.

 Dorința sa inițială de a deveni preot a fost depășită de dorința de a crea filme.

                                                                                  


    De curând, cunoscutul regizor a afirmat că:Cinema-ul riscă să devină ''marginalizat şi devalorizat'' în timpul pandemiei de coronavirus, a atras atenția regizorul american Martin Scorsese în timpul unei prezentări virtuale în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Toronto, relatează joi AFP citată de Agerpres.

                                                                             


Sursa: Wikipedia;biografii.famouswhy.ro;cinemagia;ro.m.wikipedia.org;hotnews.ro;alamy.com;youtube

Material cules și prezentat de Valentin Schiopu-Mateiu-sectia Multimedia BJV


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...