luni, 24 mai 2021

Klaus Meine[ solist vocal grup Scorpions]- 25 Mai 1948- 73 ani de la naștere. La mulți ani!

                                                                         KLAUS MEINE

                                                                           25 Mai 1948 

                                                                                    


      Legendarul solist al grupului "Scorpions" Klaus Meine s-a născut în Germania la 25 mai 1948. Orașul natal este Hanovra. Familia lui Klaus a aparținut clasei muncitoare și nu existau premise pentru nașterea unei personalități de excepție în lumea muzicii . Cu toate acestea, în copilăria timpurie, părinții au început să observe talentul micuțului Meine și extraordinara capacitate de a reda muzica la un nivel foarte bun.

                                                                                 



  Familia a încurajat pasiunea fiului său și chiar i-au prezentat o chitară reală la o zi onomastică . Klaus a studiat perfect și și-a îmbinat perfect studiile cu lecțiile de muzică.

    Cel mai inspirat și îndrumător a fost să se familiarizeze cu muzica grupului Beatles. Avea 9 ani când a auzit pentru prima dată formația Beatles pe una dintre posturile de radio. Apoi, ca referință, muzicianul novice a selectat personalitatea lui Elvis Presley, ale cărui performanțe pur și simplu l-au fascinat pe micuțul  Meine. De-a lungul carierei sale muzicale, solistul formației Scorpions, a cărui biografie este legată în mod direct de gusturile muzicale tinere, îl amintește pe Elvis ca model de model și nu ezită să repete în mod conștient unele dintre tehnicile marelui rege al rock-roll-ului.

                                                                            



  Viața sa s-a schimbat dramatic la începutul anilor 60, când l-a cunoscut pe Rudolf Schenker. În 1965,  au devenit fondatorii legendarei formații ''Scorpions''.

                                                                                



A urmat un lung șir de albume și concerte care au adus grupul '' Scorpions'' în constelația formațiilor rock ale vieții muzicale la nivel mondial.

 

 În plus față de activitățile creative din cadrul grupului ''Scorpions'', Meine este activ și în alte domenii ale vieții. Una dintre activitățile sale preferate este sportul. Mai mult decât atât,  iubește fotbalul și nu este doar un fan ferm al clubului său nativ de la Hanovra, ci și un jucător, deși neprofesional. Klaus dedică o mulțime de timp sportului, în special înainte de concerte.  Un alt joc preferat este tenisul. 

                                                                             



  Un fapt incontestabil - cântărețul are o formă fizică excelentă, în ciuda faptului că are 73 de ani. Motivul nu este numai în activitățile sportive regulate, ci și în faptul că Klaus Meine este un exemplu de persoană inteligentă și armonioasă care acceptă cu bucurie și cu recunoștință toate victoriile și încercările întâlnite în calea lui.

                                                                               


                                                                                 


  Înălțimea sa este de doar 165 cm, dar acest lucru nu îl împiedică să fie un uriaș. Este un gigant al muzicii, un cântăreț talentat, care a influențat dezvoltarea muzicii rock metalice în secolul XX.

 

                                                                                 


   Sursa: youtube.com;culturell.com;pinterest.ru;zimbio.com;mainstreetartizans.com

 Material cules și prezentat de Valentin Mateiu-Schiopu-Secția Multimedia BJV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...