duminică, 15 mai 2022

Laura Pausini- n. 16 Mai 1974- 48 ani de la naștere. La mulți ani!

                                                                    LAURA PAUSINI   

                                                                           n.16 Mai 1974  

                                                                                     

    Laura Pausini născută în  Solarolo, Ravenna, este cântăreața italiană care a vândut peste 70 de milioane de discuri în toată lumea.La vârsta de 18 ani a câștigat Festivalul San Remo (1993) cu melodia “La solitudine” care i-a adus succesul mondial. 

                                                                                   



  Acest talent desăvârșit l-a moștenit de la tatăl sau Fabrizio Pausini, un cunoscut pianist italian, acesta îndrumând-o în lumea muzicii.

                                                                                 



   Laura Pausini este prima cântăreață italiană care a câștigat un Grammy american (în afara celor trei Latin Grammy). În 2007 Laura este prima cântăreață care susține un concert pe fabulosul stadion San Siro din Milano. A câștigat inima milioanelor de fani datorită baladelor romantice în care aceștia se regăsesc.

   

                                                                                  


  Laura reușește să ocupe topurile muzicale în doua limbi diferite, însă acest lucru nu o mulțumește îndeajuns pe cântăreață și astfel în 1996 aceasta este premiată la Bruxel la festivalul I.F.P.I. Platinum Europe Award în Brussels. Evolutia carierei Laurei nu se oprește aici și în anul 1997 aceasta pleacă într-un turneu de promovare prin Europa și America de Nord.

  În anul 1995, lansează albumul “Laura Pausini” care conține melodia “Loneliness” , varianta engleza a piesei “La solitudine”.

 1996, lanseaza albumul “Le cose che vivi”/ “Las cosas que vives” care include melodia “Il mondo che vorrei” / ”El mundo que sone” scrisa de Laura pentru Unicef.

  De a lungul anilor au urmat o serie de albume care i-au adus un succes de necontestat pe scena muzicii internaționale.

   Începând din 2017, Pausini a lansat douăsprezece albume de studio, două internaționale albume cu cele mai mari hituri și două albume compilative numai pentru piața hispanică și, respectiv, anglofonă. Cântă mai ales în italiană și spaniolă, dar a înregistrat și melodii în engleză, franceză, portugheză și mai recent, în catalană. Este nominalizata la premiul Grammy pentru versiunea spaniola “Simili” in categoria “Cel mai bun album latin pop”.Pentru a sărbători succesul albumului “Simili” (lansat în noiembrie 2015) Laura lansează “200 note”, al cincilea single de pe albumul multi-platinum.

  Laura Pausini este o interpreta îndrăgita de multi oameni și se bucura de fani în întreaga lume.

                                                                 



 Laura Pausini este faimoasa deoarece este o cântăreață care a reușit să lanseze pe piață o mulțime de albume în patru limbi străine, italiana, portugheza, spaniola și engleza. Ea a vândut peste 20 de milioane de exemplare. Totodata, ea este faimoasa și datorita unor piese precum "Strani amori", "La solitudine" sau "La mia risposta".

 De-a lungul carierei sale, a câștigat numeroase premii muzicale în Italia și pe plan internațional.

               

Sursa ; wikipedia.org; romanticfm.ro'listindrario.com;elmundo.esș laurapausini.ro

Material cules și prezentat de, Valentin Mateiu-Schiopu- Sectia Multimedia BJV

 

 

 

                                                                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...