luni, 23 mai 2022

Roger More - n. 14 Octombrie 1927- d. 23 Mai 2017- 5 ani de la trecerea în neființă.

                                                                             ROGER MORE

                               n. 14 Octombrie 1927- d. 23 Mai 2017

                                                               


             
Roger George Moore s-a născut în Stockwell, in sudul Londrei, pe 14 octombrie 1927, fiu al unui polițist. La 15 ani a intrat la școala de arta cu intenția de a deveni pictor, iar mai târziu a intrat ucenic la un studio de animație. A studiat la Royal Academy of Dramatic Arts (RADA) și a apărut în câteva piese în West End, înainte de a se înrola în armata britanica. După eliberarea din armata, a lucrat în teatru, radio și televiziune, dar și ca model și vânzător.

                                                     


  

Moore a ajuns în Statele Unite în 1953, unde a semnat un contract de film cu MGM, jucând roluri secundare în mai multe filme. Primul serial important în care a jucat a fost Ivanhoe, urmat mai târziu de Maverick. Însă rolul care l-a propulsat în statutul de star a fost cel al suavului și veselului Simon Templar din serialul Sfântul.

                                                     



  Contractul cu acest serial l-a împiedicat sa poată juca în James Bond-ul din 1962. Dar rolul agentului 007 i-a revenit lui Moore în 1972, când Sean Connery a spus pentru a doua oara ca a terminat cu Bond, și Moore a fost angajat ca succesor al sau pentru Live and Let Die. 

                                                  


S-a spus ca Roger Moore este mai aproape de conceptul original al lui Ian Fleming decât Bond-ul dur interpretat de Connery. Intr-âdevăr, tonul seriei s-a schimbat sub egida lui Moore, iar scenariile au fost adaptate personalității sale și a capacității lui de a juca.

                                                                                

  Moore a făcut 7 filme James Bond, mai multe decât Connery, care a făcut doar 6, retragandu-se dupa A view to a Kill în 1985. A fost urmat de Timothy Dalton în anul următor.

                                                                                  





De la aceasta data, Moore a jucat sporadic în filme, dar a apărut frecvent în tabloide și la evenimente caritabile.

 I-a călcat pe urme lui Audrey Hepburn în rolul de Reprezentant Special pentru Artele Filmului pentru UNICEF, strângând fonduri pentru copiii din tarile subdezvoltate.

                                                                              



  Roger Moore a fost primul James Bond onorat de guvernul britanic, primind titlul de CBE (Commander of British Empire) în martie 1999. I s-a atribuit titlul de cavaler în iunie 2003 pentru lucrările sale cu UNICEF.

 A fost casatorit de 4 ori: cu Doorn Van Steyn, Dorothy Squires, Luisa Mattioli si Kristina Tholstrup (2002), are 3 copii, Deborah, Geoffrey și Christian, și doua nepoate.

Roger Moore și-a scris memoriile sub titlul de My Word is My Bond, publicate în 2008.

Acest actor a fost recompensat cu o stea pentru film, în partea de nord, aria 7000, pe Bulevardul Celebrităților din Hollywood.

                                                                                 


  

La data de 23.05.2017, Roger Moore a decedat în Elveția, conform anunțului familiei sale.

Sursa; cinemagia.ro;bbc.com;irishtimes.com;radioresita.ro;gettyimages.com;

alamy.com;dcnews.ro;id.fanpop.com;wtop.com

Material cules si prezentat de Valentin Mateiu-Schiopu-Sectia Multimedia BJV 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...