joi, 18 august 2022

Robert Redford - 18 August 1936- 86 ani de la naștere.

                                                                       ROBERT REDFORD

                                                   18 August 1936

                                                              


Robert Redford este un actor, regizor, producător, model și filantrop american. Fondatorul Festivalului de Film Sundance.

 Născut la Santa Monica, în California, Redford a studiat actoria la prestigioasa Academie Americana de Arta Dramatica din New York, înainte de a-și începe cariera pe scena.

                                                                       



    A primit primul sau rol într-o producție pe Broadway în Sunday în New York, urmat de rolurile din Little Moon of Alban și Barefoot in the Park, regizat de Mike Nichols.

                                                                    



 Redford a primit un Oscar, Globul de Aur și premiul Directors Guild of America pentru debutul sau ca regizor în cutremurătoarea drama Ordinary People.

                                                                    



   A fost atat producător cat și regizor pentru următoarele filme: The Milagro Beanfield Road; A River Runs Through It, pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun regizor; Quiz Show, film care a avut doua nominalizări la Oscar pentru cel mai bun film și cea mai buna regie și o nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun regizor; The Horse Whisperer, care i-a adus lui Redfor a patra nominalizare la Globul de Aur pentru regie. Redford a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor datorita prestației din filmul The Sting. 

                                                                     


Sursa -cinemagia.ro-pinterest.com

Material cules de Valentin Mateiu-Schiopu -Sectia Multimedia BJV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...