marți, 27 septembrie 2022

BENJAMIN EARL KING -28 Septembrie 1938- 30 Aprilie 2015- 84 ani de la nastere.

                                          
                                          BENJAMIN EARL KING 

                                                                      Ben E. King

                                                                        


             

S-a născut în Carolina de Nord și s-a mutat în Harlem, de copil. Şi-a început cariera în grupul doo-wop The Five Crowns, care mai târziu a devenit Drifters. Ben E. King şi-a început cariera solo în 1960 și a înregistrat cântecul său cel mai cunoscut, "Stand By Me", care a fost votat ca una dintre piesele secolului de către Recording Industry Association of America. King a scris piesa împreună cu Jerry Lieber și Mike Stoller. Cântecul a fost folosit în filmul cu acelaşi nume din 1986 al regizorului Rob Reiner. A fost, de asemenea, inclus de către Biblioteca Congresului în catalogul National Recording Registry. Regele a avut cinci No. 1 hit-uri cu Drifters și ca artist solo

https://www.economica.net/ben-e-king-cel-care-a-cantat-primul-stand-by-me-a-murit-la-76-de-ani_100361.html

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere, cu două link-uri active către sursă, din care unul în lead. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

  S-a născut în Carolina de Nord și s-a mutat în Harlem, de copil. Și-a început cariera în grupul doo-wop The Five Crowns, care mai târziu a devenit Drifters. Ben E. King și-a început cariera solo în 1960 și a înregistrat cântecul său cel mai cunoscut, "Stand By Me", care a fost votat ca una dintre piesele secolului de către Recording Industry Association of America. King a scris piesa împreună cu Jerry Lieber și Mike Stoller.

                                                                                     




   Cântecul a fost folosit în filmul cu același nume din 1986 al regizorului Rob Reiner. A fost, de asemenea, inclus de către Biblioteca Congresului în catalogul  Național Recording Registry. Regele a avut cinci No. 1 hit-uri cu Drifters și ca artist solo.

                                                                               


     Cântărețul de soul și R & B Ben E. King, celebru pentru său glasul său baritonal, profund și catifelat și pentru  piesa clasică "Stand By Me", a murit din cauze naturale, în New Jersey, la vârsta de 76.

 

                                                                           


                                         BEN E. KING-Stand by me- HQ remastered in 1080p

Sursa: Youtube, Wikipedia, Pinterest.com 

Material cules si prezentat de: Valentin Mateiu-Schiopu-Sectia Multimedia BJV 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...