luni, 9 ianuarie 2023

Jimmy Page [ chitarist -Led Zeppelin ]- n. 9 Ianuarie 1944- 79 ani de la naștere

                                                                          JIMMY PAGE

                                               n. 9 Ianuarie 1944

                                                              

 

  Page este fiul lui James Patrick Page și Patricia Elizabeth Gaffikin. Tatăl său era manager de personal industrial, iar mama sa, de origine irlandeză, era secretară de doctor. În 1952, familia sa s-a mutat la Feltham și mai târziu la Miles Road, Epsom în Surrey, unde Page a avut prima întâlnire cu prima sa chitară.

                                                                      



 Și-a început cariera la Londra ca muzician de studio și a devenit unul dintre cei mai căutați chitariști de sesiune alături de Big Jim Sullivan la mijlocul anilor 1960. Inițial, a fost membru al Yardbirds din 1966 până în 1968 înainte dEl este considerat pe scară largă drept unul dintre cei mai mari și mai influenți chitariști din toate timpurile, revista Rolling Stone clasându-l pe locul trei în lista lor cu „100 de cei mai mari chitariști din toate timpurile”. De asemenea, a fost introdus de două ori în Rock and Roll Hall of Fame: în 1992 ca membru al Yardbirds și în 1995 ca membru al Led Zeppelin.e a fonda Led Zeppelin la sfârșitul anului 1968.

                                                                      



Led Zeppelin, a fost o trupă de rock engleză formată în 1968 la Londra de Jimmy Page. Era format din chitaristul Jimmy Page, cântărețul Robert Plant, basist și tastaturist John Paul Jones , și bateristul John Bonham. Trupa este citată drept unul dintre progenitorii heavy metal datorită sunetului său greu, condus de chitară.

                                                                      



Grupul s-a desființat în 1980, după moartea lui Bonham din cauza asfixiei legate de alcool. De atunci s-a reunit separat pentru a cânta în 1985, 1988, 1995 și în 2007.

                                                                 



 Are o colecție impresionantă de chitare. Mai multe dintre modelele de chitare semnate aparținând Page au fost create de Gibson. Acestea includ modele bazate pe Les Paul, pe care a jucat-o în cea mai mare parte a carierei sale și pe EDS-1275 cu gât dublu. Cariera sa de chitară pe platou a fost 59 Telecaster.

                                                                      



 Page și Robert Plant au fost colegi de trupă în trupa de rock Led Zeppelin. Amândoi au făcut turnee și au înregistrat la mijlocul anilor 1990 sub titlul Page and Plant. Jimmy și Robert s-au reunit în 1994, au înregistrat un prim album de mare succes și s-au angajat într-un turneu mondial, apoi au înregistrat un al doilea album care a fost urmat de un alt turneu mondial, dar s-a desființat la sfârșitul anului 1998. S-au reunit pentru scurt timp în 2001.

                                                                     


sursa; rockCelebrities.org; IconicImages.com;ArtPhotoLimited.org;GettyImages.org

Material cules si prezentat de, Valentin Mateiu_Schiopu- Sectia Multimedia BJV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...