marți, 3 ianuarie 2023

Mel Columcille Gerard Gibson-[Mel Gibson-Actor]- 3 ianuarie 1956- 67 ani de la naștere.

                                        Mel Columcille Gerard Gibson
                                       

                                        Mel Gibson

                                                              3 ianuarie 1956                        

                         


                                                                                       



       Mel Gibson, pe numele său real Mel Columcille Gerard Gibson s-a născut la data de 3 ianuarie 1956 în Peekskill, New York, USA, fiind al șaselea copil din cei unsprezece ai lui Hutton și Ann Gibson.

    După terminarea facultății, actorul a jucat în câteva piese de teatru și seriale TV, iar în anul 1979 a fost ales sa interpreteze rolul principal din "Mad Max", film ce a avut un real succes, chiar dacă s-a încadrat în categoria filmelor cu buget redus. 

                                                                   



   După terminarea facultății, actorul a jucat în câteva piese de teatru si seriale TV, iar în anul 1979 a fost ales sa interpreteze rolul principal din "Mad Max", film ce a avut un real succes, chiar dacă s-a încadrat în categoria filmelor cu buget redus.
                                                                        



Tot în 1979, a jucat în "Tim", și a câștigat premiul pentru cel mai bun actor, din parte

a Institutului de Film Australian. În 1981, Mel Gibson a câstigat al doilea premiu pentru rol principal din partea AFI pentru rolul din producția "Tim",
Debututl in filmul american a avut loc în anul 1984 în "The Bounty", interpretând alături de Anthony Hopkins, iar in 1987 a jucat în filmul "Lethal Weapon", rolul polițistului Martin Riggs.
                                                                         



Anul 1995, s-a dovedit benefic, deoarece a jucat unul dintre cele mai bune roluri ale sale in filmul "Breaveheart", pe care l-a și regizat, primind premiul Oscar, pentru cea mai buna regie și cel mai bun film. 

                                                                           


       

        Întâlnirea cu Julia Roberts în filmul "Conspiracy Theory" a constituit o noua provocare datorita complexității rolului pe care trebuia sa-l interpreteze. După un asemenea rol a urmat o relaxare cu rolul din "Lethal Weapon 4".

      2000 este anul în care Mel Gibson da o noua lovitura la box-office cu filmul The Patriot" și își împrumuta vocea pentru filmul de animație "Chicken Run". Ambele filme au avut succes, rămânând în top 10 timp de mai multe săptămâni. 

                                                                          




Tot în anul 2000, actorul este nominalizat pentru Globul de Aur, ca urmare a rolului din "What Women Want", iar în anul următor primește doua premii ale publicului precum "premiul pentru cel mai bun actor dramatic", și "premiul pentru cel mai bun actor de film".

                                                                 




Pentru filmul "Passion of the Christ", pe care l-a regizat, scris și produs a cheltuit 25 de milioane de dolari din propriul buzunar, dar a câștigat 210 milioane din profituri plus alte 150 pe care nu le-a încasat încă. În anul 2004 a câștigat mai mult decât Oprah Winfrey, J.K. Rowling, Tiger Woods, Michael Schumacher și Steven Spielberg.

     În întreaga sa cariera cinematografica, Mel Gibson a jucat in foarte multe productii cinematografice printre care mai putem aminti și "Hamlet" (1990), "Bird on a Wire" (1990), "Air America" (1990), "Forever Young" (1992), "The Chili Con Carne Club" (1995), "Braveheart" (1995), "Ransom" (1996), "Signs" (2002), "The Singing Detective" (2003), "Sam and George" 2010) sau "The Beaver" (2011).

                                                                 



Sursa; /biografii.famouswhy.ro/mel_gibson;Looper.org;wikipedia.org;Celebrity .net.worth.org

 Material cules și prezentat de Valentin Mateiu-Schiopu-Secția Multimedia BJV 


                                                                                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...