miercuri, 1 martie 2023

John Francis Bongiovi, Jr.[Jon Bon Jovi]- 2 Martie 1962- 61 ani de la naștere.

                                          John Francis Bongiovi, Jr.[Jon Bon Jovi]                          

                                                              2 Martie 1962                       

                                                                                                


Bon Jovi este o formație hard rock originară din New Jersey, fondata de Jon Bon Jovi, vocea principală a formației.

Bon Jovi a avut numeroase hituri în toată lumea, precum "You Give Love a Bad Name", "Livin' on a Prayer", "Wanted Dead or Alive", "Bad Medicine', "I'll Be There for You", "Keep the Faith", "Bed of Roses", "Always", "It's My Life", "Have a Nice Day", "Everyday" si "Who Says You Can't Go Home".

Ai crede că un bărbat a cărui trupă a vândut mai bine de peste 120 de milioane de albume și a cântat în fața a 10 milioane de fani în cursul a 26 de ani de carieră se va retrage pentru a se odihni, cel puțin pentru o vreme.

                                                                          


 

Ai putea crede asta însă te-ai înșela. Noul album Bon Jovi, lansat în toamna lui 2009, "The Circle", vine ca dovadă de necontestat. Așa cum sugerează și titlul, "The Circle", marchează reafirmarea angajamentului lui Bon Jovi pentru rock & roll, semnătura trupei încă de la început. Trupa împărtășește o legătură neîntreruptă care definește muzica sa. Este un cerc ce nu poate fi rupt.
                                                                           

      
"Titlul albumului, ne explică Bon Jovi, are înțelesuri multiple. Unii pot spune că, odată cu acest album, am întregit cercul. Alții pot vedea "The Circle" ca pe ceva ce nu se termină niciodată. Eu îl văd că pe ceva greu de realizat și din care se iese și mai greu. Cu 5 albume înregistrate în studio în ultimii 10 ani, există cântece pe fiecare album care reprezintă lumea din jurul nostru. Și cum oamenilor nu le place întodeauna ce văd, încearca să nu vadă jumătatea goală a paharului. De la noul single "We Weren't Born To Follow" și până la "When We Were Beautiful", piesele sunt la fel de înălțătoare ca tot ce au scris vreodată Bon Jovi și Sambora".

Un alt motiv pentru succesul de care se bucură albumul este întoarcerea lui Sambora. "Nu vă pot spune cât de mult înseamnă. La noi unu și cu unu fac 3".

                                                                    



A fost ales de revista People (SUA) între primii 50 cei mai frumoși oameni din lume în 1996, iar în noiembrie 2000 aceeași revistă l-a desemnat cel mai sexy star rock.

A fost audiat pentru rolul lui Ashe din The Crow: City of Angels (1996), dar a pierdut în favoarea actorului francez Vincent Perez.

Are patru copii cu Dorothea Hurley: Rose (b. 1993), Jesse James Louis (b. 1995), Jacob Hurley (b. 2002) și Romeo Jon (b. 2004).

Cântecul `August 7` de pe albumul său solo `Destination Anywhere` a fost dedicat fiicei prietenului și managerului său Paul Korzilius, care a murit la vârsta de 6 ani pe data de 7 august 1996, în circumstanțe misterioase.

Îi place să se uite la filme, să conducă, să doarmă, să mănânce de la fast-food, să meargă la sală, să joace fotbal și, de asemenea, să petreacă timp cu familia și să se joace cu câinele său Copper.

Îi place să poarte blugi și cămăși.

                                                                    




Are ochii sensibili la lumina soarelui și la fumul de țigară, din acest motiv purtând mereu ochelari de soare. Primăvara are mereu alergii și febră ridicată.

A început să fumeze în 1994 în timpul filmărilor pentru `Moonlight and Valentino`. S-a lăsat o vreme, pentru a fuma din nou după turneul din 1996 din simplul motiv că îi place să fumeze. Mama sa este Carol Sharkey, unul dintre primii iepurași Playboy.

Acționar majoritar al Philadelphia Soul (echipa care joacă în Arena Football League). Trupa sa `Bon Jovi` a devenit cunoscută după ce a câștigat un concurs organizat de un post de radio din New York, la începutul anilor `80. Cântecul câștigător a fost `Runaway`. Albumul `Have a Nice Day` a ajuns pe locul I în Australia, Olanda, Austria, Germania și Canada după doar o săptămână de la lansare.

Sursa- cinemagia.roș stereogum.orgșRolling Stone .org, internet

Material cules si ptrezentat de Valentin Mateiu-Schiopu-Sectia Multimedia BJV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...