miercuri, 7 iunie 2023

Gaynor Hopkins Sullivan- BONNIE TYLER- 8 Iunie 1951- 72 ani de la naștere. La mulți ani!

                                                                                                       

                                                                     BONNIE TYLER

                                                                    8 Iunie 1951- 71 ani  

                                                                                 


 


     Bonnie Tyler este o fostă cântăreață britanică de origine galeză , cunoscută pe plan mondial mulțumită șlagărelor sale din anii '70 și '80: „It's a Heartache”, „Holding Out for a Hero” și „Total Eclipse of the Heart”. 

 S-a născut pe 8 iunie 1951, în orășelul galez Neath.  De la mama a moștenit dragostea pentru muzică, deși a fost atrasă mai degrabă de ritmurile lui Janis Joplin sau ale Tinei Turner de­cât de cele ale genului liric.

                                                                                



  La vârsta de 17 ani când a participat la un concurs pentru tinere talente, unde a obținut doar locul doi și a fost recompensată cu o liră. O sumă sim­bolică, care ar fi descurajat poate pe oricine altcineva decât pe tânăra cu ochi albaștri, care pe lângă talentul muzical al mamei, moștenise și în­dâr­jirea tatălui ei.

                                                                                


În 1976, Bonnie e remarcată de vână­torul de talente Ronnie Scott, care îi va de­veni mana­ger, producător și compozitor.Așa ia naștere primul ei album, „The World Starts Tonight” (1977), ce se va bucura de un succes moderat.

                                                                               



 Odată cu lansarea albu­mului numărul doi, „Natural Force” (1978), succesul începe să-i surâdă. Melodia „It’s a Heartache” cuprinsă pe acest album ajunge în primele lo­curi din topurile muzicale ale lumii și îi aduce chiar un premiu, „Bravo Otto”, în Germania. 

                                                                               



  De aici înainte uși­le îi sunt deschise și până la finalul anilor ’80 înregistrează succes după succes, multe din melo­dii fiind preluate de alți artiști.

  În anii ’90, se mută la casa de dis­curi germană Hansa și aban­do­nează stilul rock, în favoarea unuia mai blând, pentru albumul ei „Bitterblue” (1991). Acesta primește patru discuri de platină în Norvegia, unul în Austria și discul de aur în Germania, Elveția și Suedia.

  Bonnie Tyler, a fost vocea de aur a anilor ’70 – ’80, care a înregistrat vânzări de peste 100 de milioane de albume,și și-a delectat publicul cu piese precum „It’s A Heartache”, „Total Eclipse of the Heart”, „To love somebody”, „Lost in France”, „Goodbye to the Islands”.

                                                                     


    

Sursa: hu.pinterest.com;radioltenia.ro, youtube .com; wikipedia.com

Material cules și prezentat de Valentin Mateiu-Schiopu-Secția Multimedia BJV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...