joi, 22 iunie 2023

Mary Louise Streep - [Meryl Streep]- n. 22 Iunie 1949- 74 ani de la naștere.

                                                            MERYL STREEP                                   

                                                                        n. 22 Iunie 1949            


  Mary Louise Streep cunoscută mai ales sub numele de actriță Meryl Streep,  este o actriță americană, triplu laureată a premiului Oscar, vestită pentru creațiile ei actoricești memorabile în teatru, televiziune și, mai ales, film.

                                                                                 


  Nominalizată pentru un număr record de 21 Academy Awards, actrița a fost recompensată de trei ori cu prestigioasa statuetă.

  Meryl Streep a fost nominalizată de 31 de ori Golden Globe, câștigând opt - mai multe nominalizări și câștiguri decât orice alt actor sau actriță din întreaga istorie a premiului.Streep a fost recompensată cu primirea a trei Primetime Emmy Awards, respectiv nominalizată de 15 ori pentru Premiul Bafta și de 17 ori pentru Screen Actors Guild Award, câștigând fiecare de două ori

                                                                                


    Adesea descrisă ca fiind „cea mai bună actriță a generației sale” (conform, "the best actress of her generation"), Streep este de asemenea recunoscută pentru versatilitatea sa interpretativă de tip „cameleonic” și, în particular pentru adaptarea și credibilitatea cu care folosește diferite accente ale diferitelor limbi native ale personajelor interpretate.

                                                                               


În 2004, Streep a fost onorată cu premiul AFI pentru întreaga activitate.

În 2010 a câștigat Globul De Aur pentru rolul memorabil din "Julie & Julia ", și a obținut încă o nominalizare la Oscar, depășindu-și astfel propriu record, ajungând la numai puțin de 16 nominalizări. Sa nu uitam însă și de comedia-romantica " It's Complicated ",pentru care a primit multe elogii.

                                                                          



În 2012 a câștigat Oscarul pentru cea mai buna actriță în rol principal pentru interpretarea lui Margaret Thatcher în filmul The Iron Lady.

                                                                                



Meryl Streep a fost recompensată și cu o stea pentru filmele sale, situată în partea de sud, aria 7000, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.

                                                                               


 

        Sursa: wikipedia.org, youtube.com;cinemagia.com;google.com

        Material cules si prezentat de Valentin Mateiu-Schiopu- Sectia Multimedia BJV

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...