luni, 3 iulie 2023

Filme documentare aflate in colecțiile Secției Multimedia BJV- CELE MAI MARI DESCOPERIRI

        

                                             Discovery CHANEL ,

 

   vă propune o serie de DVD-uri, filme documentare , într-o ținută audiovideo de o înaltă clasă din   domenii diferite precum : Biologie ; Genetică ; Astronomie ; Fizică ; Medicină ; Pământul ; Chimie ; Top 10 .

Pământul
                                                    


   Cele mai mari descoperiri în științele Pământului ne-au schimbat complet modul de a înțelege ciclurile naturale ale Terrei. Doar acum putem sa urmărim aceste cicluri și să le înțelegem efectele. Mulțumită oamenilor de știința prezentați în acest episod, incluzându-i pe Charles Lyell și Harry Hess, știm acum  că Pământul se află într-o transformare continuă și că speciile care-l populează sunt provocate să se adapteze în permanență.
                                                         
 
              Medicină


 

Una dintre cele mai mari realizări în domeniul medicinei a fost descoperirea Penicilinei,primul antibiotic. În acest episod, gazda dvs. Bill Nye investighează această extraordinară descoperire, dar și o mulțime de alte descoperiri la fel de importante, descoperiri care ne-au ajutat să înțelegem mai bine corpul uman și evoluția continuă a științelor medicale.



          Fizică


                                                                              
         

                                                                       


   Explorați cele mai importante descoperiri în domeniul fizicii, descoperiri cu ajutorul cărora am reușit să explicăm cum funcționează Universul și modul în care  lucrurile se mișcă sau funcționează. Aflați despre extraordinarele realizări științifice ale lui Galileo, Sir Isaac Newton, Albert Einstein și alții.



              Astronomie

                                                                      
 
          
 Bill Nye explorează cele mai importante descoperiri care ne-au ajutat să înțelegem Universul. Teoriile lui Einstein și Galileo au revoluționat astronomia. Contribuții deloc neglijabile în dezvoltarea astronomiei ca știința au avut și Aristotel, Copernic, Kepler, sau astronomii contemporani Paul Butler și Saul Pelmutter. Marile descoperiri în acest domeniu ne-au oferit răspunsurile la o mulțime de întrebări , dar, cu cât citim si învătăm mai mult, cu atât mai multe întrebări încep să se nască.
 

            Genetică

                                                                     




De la primele cercetări efectuate asupra plantelor, cercetări ce au născut ideea de caracteristici moștenite, și până la descifrarea completă a secvențelor ce formează genomul uman,descoperiți de ce anumite trăsături sunt transmise din generație în generație, indiferent de specie, prin intermediul unei științe uimitoare , genetica.


           
                      Biologie





   Biologia era revoluționată când Robert Brown a identificat nucleul celular, studiind orhideele. Oamenii de știința au făcut numeroase descoperiri semnificative în biologie, incluzând aici și teoria referitoare la modul în care neurotransmițătorii permit celulelor să comunice cu restul corpului.



                            Chimie



                                                     
                                            
                                                                          


       Combinarea substanțelor chimice în diverse moduri a avut efecte spectaculoase, indiferent că discutăm despre dulceața zahărului sau duritatea oțelului. De la munca înaintașilor Dalton și Priestley și până la cercetările chimiștilor moderni în crearea de particule atomice , explorați cele mai mari descoperiri în domeniul chimiei.


                  Top 10



                                                                           






În ultimele secole, oamenii au făcut multe descoperiri științifice, realizări ce ne-au permis să înțelegem lumea din jurul nostru.


                                                                   


Sursa; Discovery CHANEL


 Material prelucrat de Schiopu-Mateiu Valentin-Bibliotecar Secția Multimedia BJV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...