luni, 7 august 2023

Din Colectiile Secției Multimedia BJV- Personalitați care au marcat ISTORIA LUMII

                                                                         

           CRISTOFOR COLUMB & MARIA MAGDALENA                              

                                                            

   
   CRISTOFOR COLUMB
  

           Navigator italiano-spaniol, a călătorit spre vest peste Oceanul Atlantic în căutarea unei rute spre Asia, descoperind un nou continent, America.


Cristofor Columb a fost mai mult decât un mare explorator. deși a schimbat lumea , pe timpul vieții sale, nu s a bucurat de recunoaștere, murind falit și uitat de toți apropiații sai. Fascinat de poveștile despre Marco Polo a creat o teorie despre drumul spre Asia prin vest, prin Atlanticul încă necunoscut. A descoperit Americadar nu a onorat promisiunea de bogații făcuta regilor Spaniei, ieșind din gratiile acestora. Meritele descoperirii '' Lumii Noi'' fac și în prezent subiectul unor lungi controverse- Americo Vespucci sau Cristofor Columb.

   


      MARIA MAGDALENA
           

 


      


       Femeia-discipol a lui Iisus Hristos, venerata ca Sfânta în Creștinism. În Evanghelia după Luca[8,2] este menționata ca prima femeie vindecata de Iisus Hristos.

     Timp de aproape 2000 de ani s-a crezut ca Maria Magdalena era o femeie ușoară, o prostituata care s-a căit și a devenit discipol al lui Iisus. S - a descoperit ca nu era nici pe departe o stricata, ci o femeie înstărită care a susținut de la bun început creștinismul.S-a speculat ca a fost mai mult decât o confidenta a lui Hristos, a fost un apostol secret al Mântuitorului.

                                  
                                               
    sursa ;  FILMELE ADEVARUL;Internet;youtube
   

     

Material selectat : Valentin Mateiu-Schiopu- Sectia Multimedia - B

      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...