marți, 3 mai 2022

Mihaela Runceanu- [n. 4 Mai 1955- d. 1 Noiembrie 1989]- 67 ani de la naștere.

                                                       Mihaela Runceanu                  

                                           n. 4 Mai 1955- d. 1 Noiembrie 1989              

                                                                                  



 Mihaela Runceanu a fost o cântăreață română de muzică ușoară și profesoară de canto la Școala Populară de Artă din București. 

  S-a născut la 4 mai 1955, la Buzău. A urmat cursurile Liceului de muzică și arte plastice din orașul natal, apoi Conservatorul de muzică "Ciprian Porumbescu" și, în paralel, cursurile Școlii Populare de Artă din București, clasa de canto.

                                                                               



   A debutat la radio în 1975, cu o piesă în primă audiție a compozitorului George Grigoriu. În același an, a trecut prima etapă a concursului de televiziune "Steaua fără nume". Devine profesoară,  de vioară la Școala generală de muzică din Brăila, iar un an mai târziu - la Liceul de muzică și arte plastice din Buzău.

                                                                                   



   În anii '80 a lansat numeroase șlagăre: "Luna", "Ce frumos am visat", "Voi, oameni", "Să crezi în dragostea mea", "Nu știu cum m-am îndrăgostit", "De-ar fi să vii", "Să fim copii", "Viața "Cineva te iubește", "Haide spune!", "Adevărul florilor", "Să învingă dragostea", "Iartă", "De câte ori îți spun la revedere", "A doua zi", "Pentru voi, muguri noi", "Toți tinerii pot fi prieteni", "Acasă", "Cât as fi vrut să te chem", "Lumina din cuvânt", "Clipe ce dor", "Eu nu te-am uitat", "Fericirea are chipul tău", "Dacă totuși vei pleca", "Cântă iubirea".  

 Pe 1 noiembrie 1989, în jurul orei 1:00, Mihaela Runceanu este asasinata în mod bestial în garsoniera sa din București situata pe Șoseaua Mihai Bravu.

   Mihaela Runceanu a fost înmormântată pe 4 noiembrie 1989 la cimitirul "Dumbrava" din Buzău, nu departe de celebrul grup statuar "Rugăciunea" al lui Constantin Brâncuși.

                                                                           


 

   Sursa:  wikipedia.ro; agerpres.ro;runceanumark.blogspot.com;spiritus.ro;youtube.com

   Material culessi prezentat de Valentin Mateiu-Schiopu-Secția Multimedia BJV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...