joi, 13 ianuarie 2022

Orlando Bloom - 13 ianuarie 1977 - 45 ani de la naștere

                                       Orlando Jonathan Blanchard Bloom                

                                                                         13 ianuarie 1977   

                                                                                  


       Orlando Bloom este un actor britanic de cinema. El s-a lansat cu rolul Legolas în trilogia Stăpânul inelelor, cunoscând faima prin următoarele apariții în filmele de fantezie, istorice sau de aventură fantastică. Următoarele lui roluri le-au inclus pe Legolas în trilogia Hobbitul, Will Turner în seria Pirații din Caraibe, Paris din Troia și Balian de Ibelin în Kingdom of heaven ,a avut o copilărie complicată.      

                                                                                 


   

      Tatăl său, romancierul sud-african Harry Bloom, a murit pe când avea 4 ani; mai târziu, pe când avea 13 ani, mama lui i-a dezvăluit că părinte biologic îi e de fapt un prieten al familiei. A fost încurajat să urmeze cursuri de artă dramatică, ceea ce a și făcut, mutându-se din Kent la Londra pe când avea 19 ani. A obținut roluri episodice în seriale precum Midsomer murders, iar debutul cinematografic a fost pelicula Wilde, în care a jucat alături de Stephen Fry.

                                                                              



  Ulterior, Bloom s-a impus ca și personaj principal în filmele de la Hollywood: i-a interpretat pe Balian de Ibelin în Kingdom of Heaven (2005) și Elizabethtown (2005) ale lui Ridley Scott. Debutul pe scena profesională și l-a făcut la Duke of York' Theatre în Londra în 2007 și a apărut pe Broadway, într-o adaptare a piesei Romeo și Julieta în 2013. În 2009, Bloom a fost desemnat Ambasador al UNICEF-ului, iar în 2015 a primit premiul BAFTA Britannia Humanitaria Award.

                                                                             



 Orlando vorbește fluent franceza și are o mulțime de calificative "excelent" printre care la arta fotograficǎ, olǎrit, sculpturǎ și arta dramaticǎ.

   El este vegetarian și nu consumă deloc produse lactate, mâncǎrurile preferate fiind pizza, pastele, orezul cu legume și cartofii copți. 

 Majoritatea cd-urilor din colecția sa sunt mai vechi de 10 ani. Primul album cumpărat a fost "Thriller" al lui Michael Jackson. Dintre noii interpreți, îi preferă mai degrabă pe cei de la Colplay și Radiohead.

   Actorii sǎi preferați sunt Johny Deep, Edward Norton, Paul Newman și Daniel Day-Lewis iar filmele preferate sunt " Stand By Me" și "The Hustler and Amelie"

                                                                     



Adorǎ sporturile extreme, preferatele sale fiind snowbording-ul și surfing-ul.

Când nu lucreazǎ, Orlando Bloom își împarte timpul între Londra și Los Angeles.

 În 2002 a fost nominalizat de revista "Teen People" printre cei mai atrǎgǎtori actori mai tineri de douǎzeci și cinci de ani, iar revista "People" îl desemneazǎ ca fiind cel mai vânat burlac al anului 2004. 

Sursa Pinterest.com,protv.ro, wikipedia.org

Material cules și prezentat de Valentin Mateiu-Schiopu-Secția Multimedia BJV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...