marți, 4 octombrie 2022

Brian Francis Johnson[Brian Johnson- Trupa rock-AC|DC]- 5 octombrie 1947- 75 ani de la naștere. La mulți ani!

                                      BRIAN JOHNSON

                                                    5 Octombrie 1947-75 ani de la naștere

                                                                                




  Brian Francis Johnson (n.5 octombrie 1947, Dunston,Regatul Unit) este un cântăreț și compozitor englez. În 1980, a devenit cel de-al doilea cântăreț al trupei australiene de rock AC/DC, după moartea lui Bon Scott.

                                                                      



Johnson este de origine engleză și italiană: tatăl său Alan a fost sergent major în armata britanică,în timp ce mama sa, Ester De Luca originară din Rocca di Papa,  fost partizană în timpul celui de-al doilea război mondial ajutând aliații în misiunea lor în Italia, ascunzând unele soldați într-o zonă de conservare de la ferma familiei sale.  El a susținut că a moștenit timbrul vocal de la tatăl său.

                                                                                  



         Înainte de a se alătura AC / DC a cântat în Geordie , o formație de glam rock din Newcastle formată în 1972. După lansarea mai multor single-uri, grupul s-a desființat în 1978, dar Johnson a decis să o reformeze în 1980; după ce a semnat câteva contracte, totuși, în același an a fost chemat la o audiție cu AC / DC: Johnson s-a alăturat apoi formației pe 15 aprilie după moartea cântărețului anterior Bon Scott , care a avut loc în februarie același an. 

     În ciuda moștenirii grele, succesul a fost imediat, dovadă fiind celebrul Back in Black, considerat unul dintre cele mai bune albume de hard rock din istorie și astăzi numărul doi în clasamentul celor mai bine vândute discuri din toate timpurile . Recordul a atins numărul unu în Marea Britanie și al patrulea în SUA, unde a rămas luni în Billboard Top Ten ; a urmat un turneu mondial de mare succes care l-a consacrat drept demnul succesor al lui Scott.

                                                                             



     În noiembrie 1981, a fost lansat -For Those about to rock- , care a intrat direct în topul topurilor din SUA și a vândut milioane de exemplare în întreaga lume, urmat de un alt turneu mondial epuizat. În 1997 a început pentru prima dată o colaborare cu un grup extern, cu compoziția și înregistrarea unei piese a trupei Jackyl  intitulată Locked and Loaded , care apare pe al treilea album -Cut the Crap .

În 2016, a fost forțat să părăsească trupa din cauza problemelor de auz și a fost înlocuit pentru ultimele date ale turneului de către frontmanul-Guns N Roses Axl Rose.

                                                                                  



În 2020 se întoarce la grup și împreună cu formația lansează al șaptesprezecelea album:Power Up .

                                                                                    

  

 

                                                                         






Sursa: Wikipedia;Youtube,nme.com, Allfamous.org, deadorkicking.com, koaha.org, en.wikipedia.org

Material cules si prezentat de Valentin S.M.Sectia Multimedia BJV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...