marți, 31 ianuarie 2023

Lisa Marie Presley- n.-1 Februarie 1968- d. 12 ianuarie 2023 - 55 ani de la naștere.

                                                                   Lisa Marie Presley

                                                       n.1 Februarie 1968- d. 12 ianuarie 2023             

                                                                           



          

Lisa Marie Presley (n. 1 februarie 1968) este o cântăreață americană. Ea este unicul copil al lui Elvis și Priscilla Presley. 

     Părinții ei, Elvis Presley și Priscilla Presley, nu erau prea fericiți împreună și relația lor se îndrepta spre un divorț. Lisa avea 4 ani pe atunci. 

   În urma divorțului de părinți, Lisa a continuat să-și împartă timpul între părinți. Ea va petrece o parte dintr-un an la casa tatălui ei din Tennessee, iar restul la conacul mamei sale din Los Angeles.

                                                                            

          Lisa era extrem de iubită de tatăl ei. Adesea o ducea cu el la concertele sale și nu lăsa nicio piatră neîntreruptă pentru a asigura o viață extrem de confortabilă pentru ea. 

       Cu toate acestea, tragedia s-a izbit când Lisa avea 9 ani. Elvis căzuse în capcana drogurilor, iar în august 1977 a murit din cauza insuficienței cardiace.

     După moartea tatălui ei, Lisa a început să locuiască cu mama ei în Beverly Hills, Los Angeles.

                                                                               


            La cea de-a 20-a aniversare a morții tatălui ei, ea și-a prezentat vocea în lume pentru prima dată. Ea și-a amestecat vocalele cu tatăl ei pe melodia sa „Don’t Cry Daddy”. Piesa a rezonat cu mulțimea și i-a emoționat pe oameni. 

          După cinci ani de muncă minuțioasă, a lansat albumul de debut, „Pentru cine poate să se intereseze”, în 2003. Albumul a fost unul dintre cele mai importante momente ale anului. A primit recenzii pozitive și s-a atins pe locul cinci pe graficul „Billboard 200”.

                                                                            


       

              La două luni de la lansare, albumul a fost certificat „de aur” de „Registrarea Industriei Asociației din America” (RIAA). Lisa scrisese aproape toate piesele din album.

          Motivată de succesul albumului său de debut, a început imediat să lucreze la următorul său album. În aprilie 2005, ea a lansat cel de-al doilea album, „Acum ce”. A ajuns la al nouălea loc în graficul „Billboard 200” și a fost de asemenea un succes critic și comercial. 

    În august 2007, la cea de-a 30-a aniversare a morții tatălui ei, a înregistrat cu el un „duet” pentru piesa sa „În ghetou”. Videoclipul a avut ca duo tată-fiică să apară împreună într-un cadru controlat digital.

                                                                   

                  

       Presley a fost căsătorită de patru ori. În 1988, s-a căsătorit cu muzicianul Danny Keough, împreună cu care a avut un fiu și o fiică. În 1994 ei au divorțat și Lisa Marie s-a căsătorit cu cântărețul pop Michael Jackson, ca după doi ani să divorțeze și de acesta. În 2002 ea s-a căsătorit cu actorul Nicolas Cage, cu care la fel a avut un mariaj de doar doi ani. În 2006 Lisa Marie s-a căsătorit cu producătorul muzical Michael Lockwood , cu care are două fete gemene. În 2010, familia lor s-a mutat în 'Coe's Hall',Rotherfield.

                                                                 



              Sursa: wikipedia ;protv.ro;rarecountry.com;imdb.com;biograpgy.com; celeb-true.com, youtube              Material cules si prezentat de Valentin M-S. - Sectia Multimedia BJV .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...