miercuri, 10 noiembrie 2021

Scurta prezentare a trupei[fenomen] rock ,The Beatles.


                                                        Un ''FENOMEN'' numit ,THE BEATLES
                                                                              

                                                                               

 
        Muzica rock s-a născut în anii ‘50 al secolului XX în SUA prin combinarea mai multor genuri muzicale: blues, muzică gospel, muzică country, muzică western. Evidențiindu-se ca gen muzical independent în anul 1945 fiind denumit până în anul 1964 ca rock`n roll. După 1964 s-a denumit pur și simplu rock.

 
      Modificarea terminologică indică continuitatea dar și o ruptură față de perioada precedentă. Rock-ul nu mai era doar pentru dans. Mișcarea rock după anul 1964 este influnțată de grupul britanic Beatles. 

                                                                               

                           
       Alcătuit în jurul nucleului format de Lennon și McCartney, care au cântat prima dată împreună la Liverpool în 1957, grupul s-a dezvoltat dintr-o pasiune comună pentru rock-and-rollul american. La fel ca toate personalitățile de la începutul rock-and-rollului, Lennon, chitarist și vocalist, și McCartney, basist și vocalist, erau în mare măsură muzicieni autodidacți. ]
    Compozitori precoce, au strâns în jurul lor diverși instrumentiști pe care îi schimbau permanent;la sfârșitul lui 1957 grupului i s-a alăturat Harrison, chitarist, apoi, în 1960, timp de câteva luni, Sutcliffe, un tânăr pictor promiţător, care a adus în trupă un simț al stilului boem.


                                                                                
          Mai mult decât o trupă de muzicieni, The Beatles au ajuns să întruchipeze în mintea a milioane de tineri ascultători bucuria unei noi contraculturi a hedonismului și experimentului neinhibat – prin muzică și printr-un stil nou de viață. (În acei ani, diverși membri ai trupei încercau droguri halucinogene precum LSD și exerciții spirituale exotice precum meditația transcendentală, o tehnică pe care o învățaseră de la yoghinul Maharishi Mahesh, un guru recunoscut din India).
   

                             


                                            

                                                       The beatles-Ticket To Ride

                       
Sursa: Wikipedia, YOUTUBE, metalhead.ro; facebook;life.hotnews.ro;news.ro
                                                                          





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...