joi, 28 aprilie 2022

Penélope Cruz Sánchez - n. 28 aprilie 1974- 48 ani de la naștere.

                                                  PENELOPE CRUZ SANCHEZ

                                           28 Aprilie 1974

                                                   




     Penelope Cruz Sanchez s-a născut pe 28 Aprilie 1974, la Madrid, Spania. Ea a manifestat o tendință de performanță încă din perioada când ea era în scutece, întrucât ea și-ar fi distrat de mai multe ori membrii familiei sale prin imitarea unor reclame TV populare. Ea a transferat în cele din urmă acest entuziasm la lumea de dans. A studiat baletul clasic timp de nouă ani în Spania, la prestigiosul Conservator Național. Penelope Cruz părea ca era pe drumul ei spre o cariera ca dansatoare, deși a fost un moment în care ea a fost în mod neașteptat atrasa de actorie.

                                                                            



   În timp ce încă era adolescenta, Penelope Cruz a angajat un manager care sa o ajute sa devina actriță iar debutul profesional vine în 1991, când ea își face apariția la un spectacol francez ,intitulat Softly, de la Paris. În acest timp, deși cu greu s-a făcut remarcata, Penelope Cruz, a avut primul rol de film în 1992, care a adus-o în atenția fanilor de film pe tot globul. Filmul, în care a jucat și Javier Bardem a fost nominalizat pentru mai multe premii Goya, iar Penelope Cruz a fost practic transformata peste noapte într-un sex simbol , statutul ei fiind unul din cele mai interesante interprete artiste de viitor.

                                                                           



   Penelope Cruz a petrecut următorii câțiva ani de lucru într-o serie de filme de limbă spaniolă până în anul 1996. Primul ei debut în limba engleza cu un rol mic alături de Billy Crudup si Woody Harrelson în Hi-Lo Country, iar în  cele din urmă a început sa se integreze în rândul publicului din America de Nord.

                                                                               



   Anul 2000 s-a dovedit a fi anul care a devenit cel mai bun pentru cariera lui Penelope Cruz ca actriță, având roluri în Woman on Top si All the Pretty Horses , roluri ce au propulsat-o în partea de sus de la Hollywood.. Deși niciunul din filme nu a avut un succes deosebit, Penelope Cruz, i-și își arată capabilitățile palpabile și exotice ce au făcut ca ea sa fie o marfa în industria directorilor și producătorilor de filme.

                                                                               



    În anul 2007a fost aleasă de revista Empire ca fiind una dintre cele mai sexy 100 stele de film din lume.

                                                                               



 

    Penelope Cruz este  câștigătoarea unui Premiu  Oscar.

                                                                



      Imaginea și stilul său a fost comparat de multe ori cu cel al lui Sophia Loren.

   Ca și o noutate , Penelope Cruz nu se pricepe doar la actorie, ci dă dovada de îndemânare și la tuns,
 actrița a declarat ca a învățat să tundă de la mama ei, care este și proprietara unui salon de coafura
Mama mea este coafeza și are un salon. Este foarte distractiv. Am învățat să mă tund singura, să mă vopsesc sau sa mă aranjez.", a declarat actrița spaniola.

"Dacă nu eram o actriță buna, aș fi putut să-mi deschid și eu un salon. Uneori, chiar și acum, mai iau foarfeca și mă tund singură sau tund anumite persoane care se lasă pe mana mea", a completat Penelope Cruz.

 Sursa; yahoo.net; spynews.ro;filmnow.ro;thelifeLuxury.com;SpainBuddy.com;H24info.com; penelope-cruz.org

Material cules si prezentat de Valentin Mateiu-Schiopu-Sectia Multimedia BJV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...