joi, 5 mai 2022

George Timothy Clooney- n. 6 Mai 1961- 61 ani de la naștere.

                                               George Timothy Clooney            

                                                                    n. 6 Mai 1961

                                                                     



    George s-a născut în 1961 în Kentucky, în Statele Unite ale Americii, în familia reginei frumusețe Nina Bruce și prezentatorul TV Nick Clooney, American Film Classics. Little George a venit adesea să lucreze la tatăl său, unde colegii lui Nick i-au remarcat, așa că deja la vârsta de cinci ani, Clooney Jr. și-a început cariera de televiziune, apărând pe diverse emisiuni de televiziune.  

                                                                         


         A colaborat pentru prima dată cu regizorul Steven Soderbergh atunci când a interpretat rolul spărgătorului de bănci Jack Foley în filmul nominalizat la premiul Oscar, Out of Sight (Pasiune periculoasă), adaptat după romanul best-seller al lui Elmore Leonard.

       Clooney a jucat de curând în filmul nominalizat la Globul de Aur, O Brother, Where Art Thou? (Marea hoinărealã), regizat de frații Joel și Ethan Coen. Pentru acest film, Clooney a obținut Globul de Aur la categoria ’Cel mai bun actor într-un musical sau comedie’ în anul 2000. 
                                                                 



În 2000, a interpretat rolul principal în blockbuster-ul The Perfect Storm (Furtuna perfectă - regia Wolfgang Petersen).

       Clooney a obținut aprecieri favorabile din partea criticilor pentru rolul Sergeant Major Archie Gates din drama Three Kings (Regii desertului). Alte filme: The Peacemaker (Pacificatorul), Batman & Robin, One Fine Day (O zi minunată) și From Dusk Till Dawn (De la apusul la răsăritul soarelui).
                                                             



      Publicul de televiziune îl cunoaște datorită rolului Dr. Douglas Ross din serialul E.R. (Spitalul de urgență) pentru care a fost nominalizat la premiile Globul de Aur, Screen Actors Guild, People’s Choice si Emmy.

    Clooney este implicat și în activitățile din spatele camerelor de luat vederi. Este partenerul lui Steven Soderbergh la compania de producție Secțion Eight, care are în post-producție comedia neagră de lung-metraj Welcome to Collinwood. Clooney nu este doar unul dintre producătorii filmului, ci are și un rol în film. 
                                                             



În prezent se află în pre-producție cu filmul Confessions of a Dangerous Mind.
 De asemenea el interpretează și un personaj în acest film.

Sursa; cinemagia.ro; wikipedia.org;allfamous.org;dilei.it;medium.com;samply.com
material cules și prezentat de Valentin Mateiu-Schiopu-Secția Multimedia BJV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Verdi (Giuseppe Verdi) -n.10 Octombrie 1813- d. 7 ianuarie 1901- 210 ani de la naștere.

Giuseppe Fortunino Francesco Verd i   (n. 10 octombrie 1813 , Le Roncole, Busseto, Emilia-Romagna, Italia – d. 27 ianuarie 1901 , Milano, ...